YEŞİL YAŞAMLA İLGİLİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ İÇİN...

Yeşil yaşam, hava ve toprak kirliliğine neden olmadan ormanları koruyarak, ekosistemi gözeterek, gezegenimizin azalan doğal kaynaklarının devamlılığını sağlayarak ve doğanın niteliklerini geliştirerek bilinçli şekilde sürdürülen bir hayat biçimini ifade eder.Bu yaşam tarzı sağlıklı bir dünyada sağlıklı nesiller büyütmek adına atılmış güçlü bir adımdır.

Anneler ve babalar burada yeşil yaşamla ve yeşil ürünlerle ilgili bilgiler bulabilirler..



27 Temmuz 2010 Salı

EKONAT MEYVESİ İLE DOĞAL TEMİZLİK...

Ekonat Doğal Temizlik Ürünleri Türkiye de bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyor.Bu meyveyi uygun şekilde kullanarak evinizin pek çok noktasında genel temizlik ürünü olarak kullanmanız mümkün.Bu ilginç doğal meyve ile ilgili detaylar şöyle...
Ekonat meyvesi tropikal bölgelerde HİNDİSTAN ve NEPAL de yetişmekdedir.Bu meyvenin kabuğu doğal bir deterjan olmasının yanı sıra bir çok cilt rahatsızlığının tedavisinde asırlardır kullanılıp olumlu sonuçlar vermesi ile ün yapmıştır.Tamamen doğal olan ve hassas ciltlerin korunmasında olumlu etkilere sahip Ekonat kesinlikle herhangi bir yan etkiye sahip değildir.

Ekonat egzama ve sedef rahatsızlılarına karşı şaşırtan derecelerde olumlu çözümler sunabilmektedir.Günümüzde her 10 kişiden birisi cilt sorunları ile mücadele etmektedir.Bu mücadele sonunda yapay kimyasallara servet ödemektedir.Ekonat ise herhangi bir yapay kimyasal olmaksızın ve buna bağlı yan etkilerden uzak olarak hesaplı ve kesin çözümler sunmaktadır.Burada unutulmaması gereken şey hem direkt rahatsızlığın tedavisinde hem de bu rahatsızlıklara yakalanmamak için koruyucu olarak Ekonat kullanımıdır.Cilt rahatsızlığı olanlar tedavi amaçlı olmayanlar ise koruyu amaçlı hem cilt hemde çamaşırlarında Ekonat kullanabilirler .Özellikle yaşlı ve bebek cilt ve elbiselerinde önerilmektedir.
Egzama rahatsızlığında kaşıntı ve kuru cilt sık karşılaşılan bir durumdur.İlerleyen adımlarda ise rahatsızlık daha solgun ve bitkin görünen bir cilt ortaya çıkartır.Kimyasal deterjan ve sabunlar bu adımları daha da hızlandırarak hayatı kabus haline getirirler.Ekonat ise yapısında ki saponinin antibakteriyel özelliği sayesinde mevcut mikroplar ile doğal yollardan savaşır ve hem ortamı mikroplardan arındırır hem de cildin zararlı kimyasallara maruz kalmasını engeller.Ekonat dan elde edilen sulu çözelti ile 15 gün süre ile banyo yapılması vücutta var olan rahatsızlıklara tedavi sağlamaya yeterli olabilir.Yapısında her hangi kokulandırıcı kimyasalda yer almadığı için Ekonat kullanımı bir çok alerjik soruna fayda sağlar.
Vücutta kırmızı pullar şeklinde istenmeyen bir rahatsızlık oluşur ise bunun sedef olma olasılığı vardır.Bu rahatsızlık ilerlemesi durumunda tüm vücudu kaplayabilir.Sedef hastalığının tedavisinde de Ekonat kullanılabilir.Hassas yapısından dolayı Ekonat yaşlı çocuk ayırt etmeksizin kullanılabilir.Ekonat deforme olmuş vucut hücrelerinin mikroplardan arındırarak rahatsızlığın tedavi edilmesinde rol oynayabilir..Sıvı formdaki Ekonat doğal şampuan olarak kullanılırsa yukarıda zikredilen rahatsızlıklara set çekilebilir.
Ekonat ayrıca yaşlanma belirtisi olan yüzdeki kırışıkların giderilmesini sağlar.Yüzdeki çillenme oranını düşürür.
Yukarıda sayılan bir çok özelliğinden dolayı doğunun bu eşsiz meyvesi tüm dünyanın beğeni ve takdirlerini kazanmıştır.

10 Temmuz 2010 Cumartesi

GERİ DÖNÜŞÜMLÜ KAĞIT YAPIMI

Gerekli Malzeme:
1. Eski gazeteler,
2.Bir parçacık ince delikli tel (süzgeç),
3. İki tane emici bez,
4.Plastik kova ve leğen
5. Tahta kaşık ya da mutfak robotu,
6. Toz boya(renkli kâğıt yapmak için),
7. Naylon poşet,
8. Ağır bir cisim,
9. Odun tutkalı.
Yapılışı:
     Eski gazeteleri kovaya koyun, su ekleyerek bir gece bekletin. Ertesi gün suyu süzün ve ıslak gazeteleri tahta kaşıkla ezerek hamur haline getirin (bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz, ama kullanmak için izin isteyin ve işiniz bittiği zaman temizleyin.)
     Kâğıdınızın renkli olmasını istiyorsanız boya katabilirsiniz.
     Kâğıt hamurunu leğene koyun ve eşit ölçüde su ekleyip karıştırın. Teli karışımın içine sokup üzerinde kalan hamurla birlikte karıştırın. Temiz, düz bir yere bir bez serin ve teli kâğıt hamurunun bulunduğu yüzey alta gelecek biçimde çabucak bunun üzerine koyun. İyice bastırın ve hamur beze yapışınca kaldırın. Hamurun üzerine ikinci bir bez örtüp tekrar bastırın. Leğendeki hamur bitene kadar bir kat hamur, bir kat bez koyarak bu işlemi tekrarlayın. En üste naylon poşeti koyun ve ağırlık yapması için kitapları üst üste dizin.
     Birkaç saat sonra kâğıtları dikkatle bezlerden ayırın ve iyice kurumaları için eski gazete ya da kâğıt havluların üzerine serin. Yeni kâğıtlarınız artık kullanmaya hazırdır.

6 Temmuz 2010 Salı

YEŞİL ADIMLAR...

Yeşil Adım, fikir olarak ülkemizin cennet köşelerinden Cunda'da doğmuş..
Bu fikrin yaratıcıları Organik kökenli bu atıklarımızı kaynağında değerlendirme yollarını ararken kompost yapımı ile karşılaşmışlar .
Uzun bir o kadar da heyecan verici çalışmalar ve Naturem Limited ile teknolojik işbirliği sonucunda EM Bukashi Kompost Kovasını yaratmışlar..
Bu çalışma kompost üretimine dayalı bir çalışma…

KOMPOST NEDİR?
Ömrünü tamamlamış organik maddelerden oluşan, bir gramında milyarlarca mikroorganizma yaşayan koyu kahverengi ya da siyah renkli mis kokulu humuslaşmış topraktır..
İster apartman dairesinde ister bahçeli bir evde oturun, evsel organik mutfak atıklarınızı altında vanası olan bir çöp kovasında biriktirmeye başlıyorsunuz
Yeşil adımların ürettiği kepeği taşıyıcı olarak kullanan mikroorganizmalı aşılayıcıları bu atıkların üzerine serpip hava almayacak şekilde kapatıyorsunuz ve vanadan suyun akmasını bekliyorsunuz. 4-20 gün içinde su akışı devam ediyor ve siz bu suyu topluyorsunuz..Bu su sıvı oldukça güçlü bir sıvı gübre..Bunu isterseniz klozet, banyo , lavabo gibi yerlerde temizleyici olarak kullanıp dökebiliyorsunuz isterseniz su ile seyreltip bahçenizdeki bitkilere sıvı gübre olarak kullanıyorsunuz..
20-25 gün sonunda sıvı bitiyor ve sizin kompostunuz hazır oluyor.Kovayı açıp bunları tabaka tabaka alıp dilerseniz bahçenizde dilerseniz bildiğimiz toprak dolu kasalarda bitki yetiştirmek üzere toprakla karıştırıp bir süre bekledikten sonra son derece sağlıklı ve gübreli toprağa dikim yapıyorsunuz..
Detaylı bilgi için…
http://yesiladim.com/