YEŞİL YAŞAMLA İLGİLİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ İÇİN...

Yeşil yaşam, hava ve toprak kirliliğine neden olmadan ormanları koruyarak, ekosistemi gözeterek, gezegenimizin azalan doğal kaynaklarının devamlılığını sağlayarak ve doğanın niteliklerini geliştirerek bilinçli şekilde sürdürülen bir hayat biçimini ifade eder.Bu yaşam tarzı sağlıklı bir dünyada sağlıklı nesiller büyütmek adına atılmış güçlü bir adımdır.

Anneler ve babalar burada yeşil yaşamla ve yeşil ürünlerle ilgili bilgiler bulabilirler..



6 Temmuz 2010 Salı

YEŞİL ADIMLAR...

Yeşil Adım, fikir olarak ülkemizin cennet köşelerinden Cunda'da doğmuş..
Bu fikrin yaratıcıları Organik kökenli bu atıklarımızı kaynağında değerlendirme yollarını ararken kompost yapımı ile karşılaşmışlar .
Uzun bir o kadar da heyecan verici çalışmalar ve Naturem Limited ile teknolojik işbirliği sonucunda EM Bukashi Kompost Kovasını yaratmışlar..
Bu çalışma kompost üretimine dayalı bir çalışma…

KOMPOST NEDİR?
Ömrünü tamamlamış organik maddelerden oluşan, bir gramında milyarlarca mikroorganizma yaşayan koyu kahverengi ya da siyah renkli mis kokulu humuslaşmış topraktır..
İster apartman dairesinde ister bahçeli bir evde oturun, evsel organik mutfak atıklarınızı altında vanası olan bir çöp kovasında biriktirmeye başlıyorsunuz
Yeşil adımların ürettiği kepeği taşıyıcı olarak kullanan mikroorganizmalı aşılayıcıları bu atıkların üzerine serpip hava almayacak şekilde kapatıyorsunuz ve vanadan suyun akmasını bekliyorsunuz. 4-20 gün içinde su akışı devam ediyor ve siz bu suyu topluyorsunuz..Bu su sıvı oldukça güçlü bir sıvı gübre..Bunu isterseniz klozet, banyo , lavabo gibi yerlerde temizleyici olarak kullanıp dökebiliyorsunuz isterseniz su ile seyreltip bahçenizdeki bitkilere sıvı gübre olarak kullanıyorsunuz..
20-25 gün sonunda sıvı bitiyor ve sizin kompostunuz hazır oluyor.Kovayı açıp bunları tabaka tabaka alıp dilerseniz bahçenizde dilerseniz bildiğimiz toprak dolu kasalarda bitki yetiştirmek üzere toprakla karıştırıp bir süre bekledikten sonra son derece sağlıklı ve gübreli toprağa dikim yapıyorsunuz..
Detaylı bilgi için…
http://yesiladim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder