YEŞİL YAŞAMLA İLGİLİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ İÇİN...

Yeşil yaşam, hava ve toprak kirliliğine neden olmadan ormanları koruyarak, ekosistemi gözeterek, gezegenimizin azalan doğal kaynaklarının devamlılığını sağlayarak ve doğanın niteliklerini geliştirerek bilinçli şekilde sürdürülen bir hayat biçimini ifade eder.Bu yaşam tarzı sağlıklı bir dünyada sağlıklı nesiller büyütmek adına atılmış güçlü bir adımdır.

Anneler ve babalar burada yeşil yaşamla ve yeşil ürünlerle ilgili bilgiler bulabilirler..



23 Ağustos 2010 Pazartesi

DOĞAL DOĞUM FELSEFESİ

Her şeyde olduğu gibi doğumda da doğal olanı destekliyoruz...Dr.Hakan Çoker'in doğal doğum ile ilgili görüşlerini anne adayları okusun istedik...
"Doğal doğum mümkün olduğunca müdahalesiz yapılan doğum şeklidir.Doğum, bedenin birçok sistemi devreye sokarak kendi kendine yaptığı otomatik bir bilinçaltı eylemidir.İlkel beyin tarafından yönetilen doğum hormonları tarafından gerçekleştirilir.Siz bu aşamalara müdahale ettikçe doğumun akışı bozulur.
Doğal bir doğumda en önemli şey bedene ve bebeğe güvenmektir.İŞte bu aşamada bilgi devreye girer.İnsan bilmediğinden korkar.Korkular ilkel beyin tarafından tehlike mesajları olarka algılanır.Tehlike durumunda da beden doğumu durdurur.Bilgi ise korkunun panzehiridir.Bilgi sayesinde korkular yerini güvene bırakır.Güven dolu bir ortamda doğumlar çok daha kolay gerçekleşir.İşte bu yüzden evde veya ev tipi doğum odalarında doğumlar çok daha kolay ilerler.
İkinci aşamada kadınların gevşemeyi ve kendini bırakmayı öğrenmeleri gerekir.Bazı kadınlar bunu kendiliğinden yaparken, bazıları için gevşeme egzersizleri ile doğuma hazırlık çok olumlu etkiler bırakır.Gevşeyip bedenini izleyenler rahat ve doğal doğumların en büyük adaylarıdır.
Doğal doğum hormonları bir yandan anneyi bir sevgi denizine çekerken bir yandan da anne ve bebek kavuşmasını hazırlar.Doğal doğum sonrası anne bebek kavuşması çok daha duygusal ve bağlayıcıdır.Bebekler doğal doğumda çok daha aktif ve farkında doğarlar.Çok daha çabuk sakinleşir çok daha çabuk emerler."
Op.Dr.Hakan Çoker  http://www.dogaldogum.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder