YEŞİL YAŞAMLA İLGİLİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZ İÇİN...

Yeşil yaşam, hava ve toprak kirliliğine neden olmadan ormanları koruyarak, ekosistemi gözeterek, gezegenimizin azalan doğal kaynaklarının devamlılığını sağlayarak ve doğanın niteliklerini geliştirerek bilinçli şekilde sürdürülen bir hayat biçimini ifade eder.Bu yaşam tarzı sağlıklı bir dünyada sağlıklı nesiller büyütmek adına atılmış güçlü bir adımdır.

Anneler ve babalar burada yeşil yaşamla ve yeşil ürünlerle ilgili bilgiler bulabilirler..



4 Haziran 2010 Cuma

BECOPOTTY ARTIK TÜRKİYE'DE...

Becothings tarafından üretilen her bir ürün olabildiğince çevre dostu olarak tasarlanıyor. Sadece fonksiyonellik değil aynı zamanda yaşam döngüsüne katkı da tasarım aşamasında göz önünde bulunduruluyor. Askı ve lazımlık gibi ürünler genellikle yaşam döngülerini çöplerde sonlandırırlar bu nedenle Becothings üreticileri bu tür ürünler için kullanım sonrasında ne yapılacağını planlamakta fayda olduğunu söylüyorlar. Becothings ekibi doğru materyaller ve doğru tasarım ile çevreye en az zararı verecek şekilde ürünler tasarlıyorlar.
Becothings’in en son üretim yapmış olduğu malzeme plastiğin yerine kullanılabilecek bitki lifleri oldu. Aslında malzeme biyolojik olarak yok olabilen materyallerin bir karışımı yani biyokompozit...
Kullanılan malzemenin %80’ini bambu ve pirinç kabukları oluşturuyor. Pirinç kabukları pirinç üretiminin bir yan maddesi, bu nedenle atılacağı yerde kullanılması bu ürünü harika bir malzeme haline getiriyor. Bambuyu düşündüğünüzde aklınıza ince uzun ağaççıklar geliyorsa da aslında bambu bir ot türevi ve çok hızlı büyüyor. Bunun anlamı kullanılan bambunun yerine yenisi ekilerek hızla sürdürülebilirlik sağlanabiliyor.
Tüm bu malzemeler amino asitlerden elde edilen bir reçine ile karıştırılıyor. Bu reçine tüm lifleri birbirine bağlıyor. En önemlisi karışımın parçalanabilmesine imkan tanıyor. Ürününüzü kullanım ömrü dolduktan sonra toprak altına gömmek gibi nemli ve ılık bir ortamda bıraktığınızda reçine ayrışmaya başlıyor ve sonunda ürün biyolojik olarak toprakta yok oluyor. Bu süreç çevre koşullarına bağlı olarak 2 ila 3 yıl kadar bir sürede sona eriyor. Malzemenin bu özelliği onu kısa süre kullanılan ve geri dönüştürme işleminin zor olacağı lazımlık gibi ürünler için paha biçilmez kılıyor.
Becothings üretimi Becopotty çevre dostu, atık bitki malzemelerinden elde edilmiş, evinizde yıllarca kullanıldıktan sonra toprağa gömerseniz biyolojik olarak hızla yok olabilecek bir lazımlık...
2009 yılında Mother&Baby Gümüş Ödülü alan Becopotty ergonomik tasarımıyla hem rahat hem de kullanışlı. Sırt kısmının yükseltisi denge sağlarken, ön tarafındaki koruma yükseltisi de etrafa sıçramaları engelliyor, böylece tuvalet alışkanlığı konforla ve hijyenik bir biçimde sürdürülebiliyor. En önemlisi bu lazımlık hem bebeğiniz hem de çevre için çok uygun...
Becopotty lazımlık hayatına tarım artığı olan bambu artığı ve pirinç kabuğu olarak başlıyor.
Becothings bu artıkları toplayarak toz haline getiriyor.
Biyolojik olarak yok olabilen bir reçine ile karıştırıyor ve kalıpta bekleterek Becopotty lazımlığı yaratıyor.
Becopotty Lazımlıkla ilgili küçük birkaç fikir...
Çocuğunuzun tuvalet alışkanlığı sürecisona erdiğinde lazımlığı bahçenize gömebilirsiniz. Küçük bir ipucu vermek gerekirse; gömmeden önce lazımlığın altında birkaç küçük delik açarsanız nemin içeri girmesini kolaylaştırmış olursunuz.
Becopotty tamamen dibe battığında biraz tohum biraz da su ekleyerek tohumlarınızın çiçeğe dönüşmesini izleyin. Birkaç sene boyunca lazımlık toprağa karışacağından hem çiçeklerinizi besleyecek hem de doğaya katkıda bulunacak.
Becopotty 'i internet  sitesinden satın alabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder